-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce3
-
Celkový čas30 minut
Smažené květákové krokety
Smažené květákové krokety (low carb), jsou skvělou bezmasou alternativou. Jsou snadné, rychlé a skvěle chutnají. Tento recept na květákové krokety zvládne opravdu každý doma během pár minut. Můžeme je jíst jen tak samostatně s nějakým dipem či jako přílohu například k masu místo brambor. Díky použití květáku místo brambor se nemusíme bát přebytečných sacharidů. Tyto low carb krokety jsou vhodné do každé diety či změny stravovacího režimu.
Suroviny na květákové krokety
- Květák – připravujeme z čerstvého syrového květáku, který pak zpracujeme
- Vejce – nejlépe domácí pokud máte možnost
- Ghee – kdo má čas a chce ušetřit, tak si může vyrobit doma, lze také použít sádlo
- Petrželka – my používáme z vlastní zahrádky
- Parmazán – v celku či strouhaný
Vyzkoušejte také recept na domácí jogurtové pečivo (low carb), které se stejně jako květákové krokety hodí nejen samotné když chcete zdravěji mlsat, ale i jako příloha k obědu či večeři.
Ingredients
Květákové krokety
česneková majonéza
Directions
Nejprve si připravíme základ na květákové krokety a česnekovou majonézu. Květák rozdrtíme v mixéru na jemnou drť, čím jemnější tím lepší. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jeden prolisovaný stroužek přidáme do česnekové majonézy a dva stroužky do květákových kroket. Nastrouháme parmazán a nakrájíme bylinky najemno.
Příprava květákových kroket - rozdrcený květák nasolíme, použijeme celou lžičku soli, promícháme a necháme odstát. Květák vymačkáme v utěrce do sucha, smícháme s nastrouhaným parmazánem, vejci, prolisovaným česnekem a nakrájenými bylinkami najemno. Dochutíme solí a pepřem.
Příprava česnekové majonézy - majonézu smícháme s 1 stroužkem prolisovaného česneku (lze použít tučná zakysaná smetana nebo jogurt) a dip dáme vychladit.
Z květákového těsta vytvoříme malé krokety a smažíme na pánvi dozlatova ve vyšší vrstvě tuku.
Conclusion
Osmažené krokety necháme okapat na ubrousku a podáváme s vychlazeným česnekovým dipem.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Smažené květákové krokety (low carb)
Ingredients
Květákové krokety
česneková majonéza
Follow The Directions
Nejprve si připravíme základ na květákové krokety a česnekovou majonézu. Květák rozdrtíme v mixéru na jemnou drť, čím jemnější tím lepší. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jeden prolisovaný stroužek přidáme do česnekové majonézy a dva stroužky do květákových kroket. Nastrouháme parmazán a nakrájíme bylinky najemno.
Příprava květákových kroket - rozdrcený květák nasolíme, použijeme celou lžičku soli, promícháme a necháme odstát. Květák vymačkáme v utěrce do sucha, smícháme s nastrouhaným parmazánem, vejci, prolisovaným česnekem a nakrájenými bylinkami najemno. Dochutíme solí a pepřem.
Příprava česnekové majonézy - majonézu smícháme s 1 stroužkem prolisovaného česneku (lze použít tučná zakysaná smetana nebo jogurt) a dip dáme vychladit.
Z květákového těsta vytvoříme malé krokety a smažíme na pánvi dozlatova ve vyšší vrstvě tuku.
Leave a Review